Sâmbătă, 6 aprilie 2013, încă de la ora 08.30, tinerii din diferite parohii din zona Bacău au venit la Oratoriul „Don Bosco” pentru a se bucura împreună de învierea lui Cristos, cu prilejul întâlnirii zonale a tinerilor din Acţiunea Catolică din zona Bacău.

Zâmbetele de pe feţele tinerilor, bucuria revederii membrilor din celelalte parohii, au făcut ca această zi să fie frumoasă şi rodnică.

După ce au ajuns toate parohiile participante, la ora 9.30, pr. asistent spiritual Gabriel-Iulian Robu a început această zi cu rugăciunea membrului Acţiunii Catolice, după care a urmat momentul de formare, în care am avut ocazia, încă o dată, să aprofundăm mottoul anului asociativ 2012-2013: „Redescoperim forţa, frumuseţea şi bucuria credinţei”.

A urmat apoi pregătirea Sfintei Liturghii, cu repetiţie la cor şi cu ocazie de Spovadă. La ora 11.00, preoţii prezenţi la sărbătoare au celebrat Sfânta Liturghie pentru noi. Celebrant principal a fost pr. Marius Adam, a predicat pr. Iosif Dămătăr. La ora 12.00 am servit prânzul, timp în care am legat prietenii, am cunoscut tineri din alte parohii.

Dupa o pauză bine-meritată, a urmat momentul mult aşteptat, şi anume prezentarea momentelor artistice pregătite cu multa trudă de membrii din diferite parohii. Fiecare grup care a urcat pe scenă a ştiut să prezinte talentul de care îl are de la Dumnezeu, într-un mod plăcut şi entuziast, iar prezentatorii au dat un plus de culoare acestor momente.

Înainte de a pleca spre casele lor, tinerii au primit o diplomă de participare şi au mulţumit lui Dumnezeu pentru minunata zi pe care ne-a dat-o. Rugăciunea de sfârşit a fost făcută de pr. Farţade Carmil. Apoi am putut vizita şi expoziţia despre Giulgiul din Torino de la oratoriu. Le suntem recunoscători părinţilor salezieni pentru ospitalitate.

Pe la ora 14.15, se vedeau plecând de la oratoriu tineri cu chipuri luminate, pline de bucurie.

Herciu Olga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>