Duminică, 8 decembrie 2013, în a doua duminică din timpul sfânt al Adventului, un număr de 19adeziune AC copii și 12 tineri din Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” Bacău au depus adeziunea în Acțiunea Catolică „Sfântul Iosif”, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 9.00, celebrată de către părintele vicar Ștefan Bortă, trăind alături de întreaga comunitate acest moment de adevărată sărbătoare.

După o perioadă de pregătire copiii și tinerii comunității parohiale au depus adeziunea în Acțiunea Catolică, printr-un angajament solemn ce a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii, exprimându-și astfel dorința de a fi mai aproape de Biserică, pentru a-l cunoaște mai bine pe Cristos și pentru a da o mai bună mărturie de credință în lumea de astăzi, trăind astfel propria vocație și înaintând pe drumul sfințeniei cu mult curaj, pentru a putea împlini voința lui Dumnezeu care ne îndeamnă pe fiecare dintre noi: „Fiți sfinți, căci Eu, Domnul Dumnezeul vostru, sunt sfânt” (Lev 11,45).

Obiectivul propus pentru anul asociativ 2013-2014 este acela de a redescoperi identitatea Acțiunii Catolice ca asociaţie de laici ce promovează formarea pentru a răspunde la chemarea lui Dumnezeu prin implicarea conştientă şi fidelă, în propriile comunităţi parohiale.

În acest an dorim să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate acele momente în care familia Acțiunii Catolice ne-a oferit prilejul de ne întâlni cu ceilalți și de a ne cunoaște credința, pentru a ne trăi în așa fel viața încât să avem ca fundament principiile evanghelice și să fim pentru toți cei din jurul nostru nu numai lumina lumii, dar și sarea pământului, pentru ca astfel toți să trăiască din zi în zi cât mai mult în lumina Evangheliei, în lumina lui Cristos și nu în întunericul păcatului.

La sfârşitul celebrării liturgice, toți membrii Acţiunii Catolice au fost felicitați printr-un aplauz din partea întregii comunități pentru da-ul lor curajos şi hotărât spus în faţa lui Dumnezeu şi înaintea altarului, încurajați fiind să rămână fideli față de angajamentele luate.

Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toţi membrii Acţiunii Catolice și să reverse din marea Sa bunătate asupra fiecăruia beșugul harurilor Sale!

Pr. Ștefan Bortă

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în albumul de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>