Sâmbătă, 1 iunie 2013, împreună cu un grup de 20 de copiii din parohia noastră, am sărbătorit

ziua internațională a copilului la Adjudeni. La invitația Preasfințitului au răspuns aproximativ 5000 de participanți din dieceză, sub egida: „Suntem mesagerii lui Isus”.

Programul bine organizat după gustul copiilor, a culminat cu Sfânta Liturghie celebrată de preasfințitul Petru Gherghel însoțit de peste 70 de preoți. Festivalul care a urmat, ne-a pus în fața unui adevărat spectacol de divertisment. Picurii de ploaie care ne-au amenințat, ne-au grăbit pașii către microbuzul care ne aștepta nerăbdător.

După popasul scurt de la Roman la familia Adam (părinții părintelui Marius), unde ne-am îndulcit și ne-am răcorit, ne-am îndreptat spre biserica parohială „Fericitul Ieremia”, pentru o scurtă vizită. Frumusețea și tentațiile cu care ne-a întâmpinat parcul din acest oraș, ne-au făcut să ne oprim pentru câteva ore, timp în care copiii s-au plimbat cu bărcuțele, „cu rățuștele”, s-au jucat în parcul de distracții. Spre seară, osteniți, dar bucuroși, ne-am reocupat locurile în microbuz, îndreptându-ne spre casă.

Entuziasmul acestei zile, ne-a întărit încă o dată convingerea că a fi copil înseamnă să aparții unei familii, și atunci când credința te scoate din mica ta familie ca să te întâlnești cu alți copii care împărtășesc același ideal de credință, înseamnă să te simți cu adevărat mesagerul lui Cristos.

Pr. Marius Adam și sr. Silvia Brandiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>