„Lăsaţi copiii să vină la mine, nu le interziceţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu!”

În duminica Preasfintei Treimi, 27 mai, 20 de copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor.  O dată nesemnificativă pentru unele persoane, însă pentru 20 de copii din

DSC_2099

comunitatea noastră a însemnat deschiderea unei noi uși din viața lor, aceea de a întări

legătura cu Dumnezeu și de a se angaja ca laici pe drumul sfințeniei.

Încă din luna februarie, cei mici s-au întâlnit săptămânal cu părintele Valentin Giurgică, responsabil cu pregătirea lor, unde au învățat de fiecare dată ceva nou despre Isus și despre viața sa. Ghid pentru toate curiozitățile lor le-a fost Catehismul, din care au învățat constant pentru a demonstra că sunt într-adevăr sunt dornici să primească acest sacrament. Completând aceste întâlniri, ei au învățat și multe cântece, îndrumați de dl. dascăl Andrieș Emilian, pentru ca vocile lor juvenile să încânte toată lumea din biserică, mai ales pe Isus.

Duminică, Sfântă Liturghie a fost prezidată de părintele Valentin alături pe părintele Laurențiu, dar și de părintele diacon Andrei Gherghel. Copiii au participat cu mult suflet la această sărbătoare și au răspuns hotărat cu un ,,Da!” lui Isus.  Ei au participat activ pentru prima dată la o Sf. Liturghie: au citit lecturile și rugăciunea credincioșilor, au dus daruri și au recitat mulțumiri, încântarea și bucuria lor răsunând în toată biserica. Predica a fost susținută de părintele Valentin unde l-a asemănat pe Isus cu un pilot care asteaptă cât mai mulți ,,pasageri” să urce la bord pentru a-i duce într-o călătorie spre împărăția cerurilor. La intrebările puse, părintele Valentin a primit niște răspunsuri hazlii din partea copiilor stârnind și câteva râsete subtile ale părinților acestora.  Și iată a sosit momentul când copiii l-au primit cu multă bucurie în suflet pe Isus sub chipul pâinii și a vinului sub privirile emoționate ale părinților.  Așadar, copiii impreună cu familiile au plecat spre casele lor cu un nou membru: Isus din Sfântă Euharistie.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru buna desfășurare a acestei sărbători și că ne-a ferit de incidente neplăcute.

Mulțumiri adresate și pr. Valentin pentru că i-a îndrumat pe acești copii pe drumul spre Isus, dar și celorlalți preoți și animatori pentru ajutorul acordat.

Unde doi sau trei se adună în numele meu,

Sunt prezent și eu în mijlocul lor!

Andreea Bisoc și Cristina Oancea

Pentru mai multe imagini de la acest eveniment, apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>