Duminică, 25 mai 2014, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 12.00, celebrată de părintele paroh Iosif Comorașu și părinții vicari Cazimir Cimpoeșu și Ștefan Bortă, care au concelebrat, 18 copii din comunitatea noastră l-au primit pentru prima dată în sufletele lor pe Isus Cristos în Sfânta Euharistie, după ce cu o zi înainte și-au curățit sufletele prin sacramentul sfintei Spovezi.Prima Sf Impartasanie 2

A fost o sărbătoare plină de emoție și de bucurie pentru toți credincioșii parohiei, deoarece toți cei care au luat parte la sfânta Liturghie au avut posibilitatea de a retrăi acea zi fericită, după cum spune un cântec binecunoscut, în care fiecare a primit în dar de sus, pâinea cea dumnezeiască, trupul sfânt al lui Isus.

În cadrul sfintei Liturghii copiii au citit lecturile și intențiile de la Rugăciunea credincioșilor, au oferit darurile la momentul ofertoriului, s-au rugat și i-au cântat Domnului cu multă bucurie, ajutați fiind și de ceilalți copii care au fost prezenți la Liturghie. La predică părintele Cazimir i-a ajutat pe copii să pătrundă mai bine frumusețea acestei zile sfinte în care, pentru prima dată, l-au primit pe Isus nu numai ca pe cel mai deosebit oaspete în sufletele lor, cât și ca hrană și băutură pentru viața veșnică, îndemnându-i să aibă o iubire și o prețuire profundă față de Sfânta Euharistie.

După predică, cei 18 copii, ținând lumânările aprinse, simbol al lui Cristos cel înviat, și-au reînnoit făgăduințele făcute la botez de către părinți și nași, lepădându-se de Satana și oferindu-se cu totul lui Cristos, cu dorința ca El să domnească mereu în sufletele lor și să le binecuvânteze întreaga viață. Momentul în care copiii l-au primit pe Isus în Sfânta Euharistie, a fost emoționant atât pentru ei, cât și pentru părinții, rudele și prietenii care le-au fost alături și i-au însoțit cu rugăciunile lor.

În încheierea celebrării, părintele paroh Iosif Comorașu i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru acești copii minunați care au făcut un pas important pe drumul credinței, le-a mulțumit celor care și-au adus contribuția la pregătirea copiilor  pentru Prima Sfântă Împărtășanie și a zilei ca atare, i-a felicitat atât pe copii cât și pe părinții acestora, după care sărbătoarea a continuat la Oratoriul Maria Bambina, acolo unde copiii au primit un suc, o ciocolată, un rozariu și o amintire personalizată de la Prima Sfântă Împărtășanie, pentru ca amintirea acestui moment să rămână veșnic vie în inimile lor.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru sărbătoarea trăită și tuturor celor care și-au oferit contribuția ca ziua Primei Sfinte Împărtășanii să fie o zi de har, atât pentru cei 18 copii, cât și pentru familiile acestora și pentru întreaga comunitate. Îi însoțim cu rugăciunile noastre pe copiii care l-au primit pentru prima dată pe Isus în inimile lor și îl rugăm pe Mântuitorul ca și ei să crească nu numai în vârstă, ci și în înțelepciune și har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

Pr. Ștefan Bortă

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în albumul de mai jos: Album foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>