1 august 2013 un drum nou și greu s-a deschis, un nou început pentru un preot care era timid, dar plin de idealuri. Părintele Cazimir a intrat pe poarta Parohiei Sfânta Cruce cu teamă, dar cu speranţa că va face ceva. Încetul cu încetul acest drum al său s-a clădit cu suișuri și coborâșuri.

Acest drum credem ca s-a putut construi datorită catehezelor, excursiilor, Grefului și a MiniDSC_0499 grefului. Nu cred că se poate exprima în cuvinte mulţumirile pe care vrem să vi le adresam. Vă mulţumim pentru că am putut crea o adevărată familie între copii, adolescenți și animatori.

În această familie mare am putut învăţa ce înseamnă să iubeşti, să te bazezi pe cineva, să ajuţi, să îi respecți pe cei din jur. Cu ajutorul dumneavoastră toate aceste lucruri au fost posibile și vă mulţumim.

La sfârşitul acestui drum în care noi toţi am învăţat multe vrem să vă cerem scuze pentru momentele în care poate fără să vrem am spus cuvinte care au deranjat și am săvârșit gesturi nelalocul lor. Ştim că au existat probleme pe parcurs, dar mereu aţi ştiut să faceţi în aşa fel încât noi să nu observam și să rămâneţi cu un zâmbet pe care nu-l vom uita niciodată.

Ne bucuram că am avut parte de amintiri frumoase la care cred că fiecare în momentul de fata se gândește. O să ne reamintim mereu de Părintele care atunci când noi eram trişti venea cu energia lui și ne înveselea, care ne aducea mereu ceva dulce pentru a ne îndulci ziua, care ne ducea în excursii pentru a vedea lucruri noi și pentru a cunoaşte persoane noi.

Vă mulţumim mult, Părinte Cazimir, și vă vom iubi mereu.

Să nu uitați că a doua iubire nu se uită niciodată!

Copiii Parohiei „Sfânta Cruce” Bacău


A fost odată ca niciodată, o comunitate formată din 1115 de familii. Într-una din zile, mai exact acum 4 ani, pe poarta acestei comunitați a pășit o persoană nouă. Desigur, nu pe jos, ci în preaiubitul său Logan, tras de vreo 75 de cai albi. S-a răspândit cu mare repeziciune vestea că misiunea acestui om era de a se îngriji de cei mai mici dintre oamenii care aparțineau acestui loc. Zilele au trecut și încet, încet, domnul cu Loganul a început să lucreze la planul său. A încercat să intre în lumea fiecărui copil, oferindu-i oportunitatea de a-l cunoaște pe Dumnezeu mai bine prin intermediul unor practici magice numite cateheze și desfășurate într-un loc misterios pe care lumea îl numea „Oratoriu”. Prin intermediul catehezelor, acest om i-a îndrumat pe cei mai mici spre calea cea bună pentru a crește în iubire față de Dumnezeu și față de cel de lângă noi. Cei mai harnici dintre aceștia chiar au fost și răsplătiți prin intermediul unor excursii în locații ce ne arătau cât de frumoasă este țara noastră. Iubirea și perseverența de care a dat dovadă acest om, a atras multe suflete ale copiiilor care plecau cu un zâmbet mare pe chip la sfârșitul fiecărei activități. Provocarea a fost și mai mare când urma marea activitate cu foarte mulți copiii, având numele de cod G.R.E.F. La început a părut o misiune foarte grea, dar cu ajutorul unor suflete tinere, dornice să ajute, au reușit să treacă peste tot ce era mai greu. Împreună au reușit să ducă misiunea încredintață până la bun sfârșit, aducând în sufletele tuturor familiilor acestei comunități un mare sentiment de bucurie. Aaa, da, sperăm că toată lumea știe că domnul cu Loganul era de fapt Pr. Cazy.

Dragă părinte, prin acestă poveste v-am demonstrat că nu doar dumneavoastră ne puteți spune povești, așa cum o faceți la fiecare predică. Dacă nu exista o poveste în predică, nu o mai puteați numi în acest mod. Dar din fiecare poveste pe care ne-ați relatat-o, am avut câte ceva de învățat. Chiar dacă erau poate povești pentru copiii, și noi, tinerii, ne-am reamintit ceea ce învățasem când eram mici. Astfel, putem spune că a fost specială clipa în care ați apărut în viețile noastre.

Așa cum fiecare om are o poveste, noi suntem mândrii de faptul că dumneavoastră ați făcut parte din povestea vieții noastre, chiar de poate au fost presărate și diferite neînțelegeri, ciocniri pentru care dorim să ne cerem scuze.

Cele mai puternice sentimente pe care le simțim în aceste momente, sunt cele de mulțumire. Vă suntem recunoscători pentru toate momentele în care ne-ați demonstrat că din puțin se poate face un lucru mare. Singura condiție este să existe voință, lucru pe care l-ați avut de fiecare dată când ați dorit să duceți până la capăt planul pe care l-ați avut. Se spune că bucuria e și mai mare atunci când o împarți și cu cei din jur. Noi vă dorim ca să împărțiți această bucurie la cât mai multe persoane, astfel să puneți în aplicare planul lui Dumnezeu care ne dă această bucurie doar dacă ne iubim unii pe alții.

Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut acestei comunități și vă promitem că vă vom ține mereu în inima noastră, așa cum și dumneavoastră ne-ați promis că o veți face.

Cu drag, tinerii Parohiei „Sfânta Cruce” Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>