„Îndrăznește să visezi”…

…sunt cuvintele pe care le-au strigat în cor timp de o săptămână cei aproximativ 100 de copii și 20 de animatori coordonați de pr. Giurgică Valentin în cadrul mini-GREFului, activitate desfășurată în perioada 3-8 septembrie în curtea parohiei noastre.

Sufletele tinere din această parohie și-au petrecut ultima săptămână din vacanța de vară DSC_0316visând, încurajate fiind de către invitați care la rândul lor au visat, și care în momentul de față își trăiesc visul. Astfel, în prima zi, cei de la ISU Bacău i-au învățat pe participanți câteva manevre de prim ajutor, le-au explicat ce înseamnă pirotehnia și le-au arătat cum este îmbrăcat și ce instrumente folosește un pompier. În a doua zi, doi piloți de la Baza Aeriană 95 le-au prezentat copiilor ce presupune viața la înălțime, în a treia zi a fost atinsă o coardă mai sensibilă de către reprezentanții CARITAS, care au vorbit despre ceea ce înseamnă a ajuta facând voluntariat. În următoarea zi, polițistul Doboș Emilian i-a învătat ce presupune siguranța și cum poate fi apărată, iar  în a cincea zi Cătălin Benchea, muzician, a povestit cum i s-a născut iubirea pentru muzică și a demonstrat cât de puternică este această iubire, încheind într-o manieră frumoasă, cântând la orgă. A fost susținut prin intermediul dansului.

Dacă datorită acestor invitați copiii au descoperit că visele lor sunt o adevărată comoară, li s-a oferit ocazia să caute o altfel de comoară în cadrul căutării de comori organizate sâmbătă, 8 septembrie, în pădurea de la Valea Seacă.

Totodată, în fiecare zi, participanții au avut parte de multe jocuri, o atmosferă plăcută, și o gustare asigurată de binefăcătorii nostril cărora le mulțumim și le promitem că îi purtăm în rugăciunile noastre.

De asemenea, mulțumiri tuturor persoanelor care au făcut posibilă această activitate chiar și prin simpla prezență!

Raluca Antal-Vaida

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>