Sâmbătă, 22 martie 2014, s-a desfăşurat a doua ediţie a Marşului pentru viaţă în oraşulpancarte-MPV-2014-INTERNET-21 Bacău. Evenimentul a făcut parte din programul Săptămânii pentru viaţă, care a cuprins acţiuni de sensibilizare şi informare a cetăţenilor asupra responsabilităţii fiecăruia pentru ocrotirea şi promovarea vieţii. Au fost organizate momente artistice, rugăciuni şi cateheze.

Motoul ales pentru acest an este: “Să fim o voce pentru cei fără de glas. Adopţia – o alegere nobilă”.

La Marş au participat creştini de diferite confesiuni, laici, preoţi, persoane consacrate, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi senatori. Împreună au parcurs un itinerariu de credinţă şi speranţă pentru viaţă, pentru ocrotirea copilului născut şi nenăscut. Au manifestat pentru susţinerea familiei în greutăţile cu care aceasta se confruntă zi de zi.

Participanţii la acest eveniment au purtat pancarte cu mesaje semnificative: “Mamă, îţi mulţumesc că exist!”, “Alege viaţa!”, “Da vieţii! Nu avortului!”, „Orice copil merită o zi de naștere!”, dând astfel o mărturie de credință în mijlocul acestei lumi, atât pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul vieții, cât și pentru a fi o voce pentru cei fără de glas: pentru ocrotirea vieții copiilor ce urmează să se nască.

Phil Bosmans, un preot belgian, spunea pe bună dreptate: „Dacă un om nu mai este în siguranță nici în sânul matern, în ce loc din această lume mai este în siguranță?” Cei care fac legile, guvernanții, politicienii și împreună cu ei și medicii, să nu uite că „numai Dumnezeu este Stăpân al vieții și al morții; nici viața mea nu-mi aparține; fiecare copil are dreptul la viață încă de la zămislire; încă de la început, ființa umană încă nenăscută este o persoană pe care nimeni nu o poate priva de drepturile sale, nici medicul și nici mama sau tatăl. Claritatea Bisericii Catolice în această privință nu este lipsită de milostivire; Biserica dorește mai degrabă să atragă atenția cu privire la dauna ireparabilă care este făcută copilului care este ucis nevinovat, părinților săi și întregii societăți. A ocroti viața nevinovată face parte din îndatoririle principale ale statului; dacă un stat se sustrage de la această îndatorire, amenință însăși fundamentele statului de drept” (Youcat – Catehismul Bisericii Catolice pentru tineri, nr. 383). Dumnezeu să ne dăruiască curajul de a susține mereu viața, conștienți fiind că un copil este întotdeauna o binecuvântare pentru familia care îl primește, pentru comunitatea din care face parte, cât și pentru întreaga lume!

Pr. Ștefan Bortă

Mai jos puteți vedea un scurt filmuleț cu diferite momente din cadrul Marșului pentru viață:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>