Notă istorică

Prezenţa noastră în Parohia „Sfânta Cruce”, Bacău, a început odată cu activitatea de vară a GREF-ului (Grup Recreativ Estival–Formativ) din 1999, la cererea părintelui Paroh Eugen Budău, pentru ca, ocupându-ne de copii şi de educarea lor, să putem oferi o experienţă estivală diferită. Legată de această activitate, s-a continuat cu formarea animatorilor, care veneau lunar la Faraoani, şi cu organizarea catehezei săptămânale a adolescenţilor.

În toamna anului 2000 s-a început activitatea „şcoală după şcoală” pentru unii copiii mai nevoiaşi şi defavorizaţi.

Anul 2002 este semnificativ, deoarece a dat startul construcţiei Oratoriului, loc şi ambient potrivit pentru activităţile educative, formative şi spirituale.

Deja în 2004, în luna septembrie, surorile s-au mutat în apartamentul special amenajat pentru locuinţa lor, în interiorul Oratoriului, continuând cateheza într-un mod mai sistematizat pentru copii şi organizând momente de formarea pentru tinerii animatori parohiali.

Pe 9 aprilie 2005 a avut loc binecuvântarea şi deschiderea oficială a Oratoriului „Maria Bambina”, iar pe 24 septembrie 2005 a fost înfiinţată comunitatea surorilor, alcătuită din 4 surori care s-au implicat în toate activităţile parohiale, îndeosebi, cu o directă colaborare cu preoţii comunităţii, în organizarea şi primirea grupurilor ce beneficiau direct de noul ambient formativ pentru diversele activităţi specifice diferitelor grupuri, într-ajutorarea unor familii cu dificultăţi materiale şi diverse probleme, vizite la domiciliu a bolnavilor şi persoanelor bătrâne şi singure etc.


Activităţi coordonate de surori:

- cateheză cu copiii;

- vizită la domiciliul persoanelor bătrâne, bolnave sau singure;

- organizarea, pe timpul vacanţei de vară, a diferitelor campusuri (GREF) pentru copii, adolescenţi şi tineri;

- prezenţă şi animare a grupurilor de copii în momentele de destindere şi joacă la Oratoriu.