„Atât de mult a iubit Dumnezeu Lumea încât l-a dat pe Fiul său, unul născut, pentru ca oricine crede în el, să nu moară ci să aibă viața veșnică.”

Acest citat a fost central pentru sărbătoarea hramului parohiei noastre. Sfânta celebrare a fost prezidată de părintele decan, Isidor Dâscă, împreună cu un număr de 29 de preoți. Credincioșii au venit cu mic cu mare încât biserica a devenit neîncăpătoare. Încă de la începutul Sfintei Liturghii , părintele decan a afirmat următoarele cuvinte: „Crucea e semnul victoriei”. Acest fapt a fost întărit de părintele predictor, Cristinel Fodor, preot DSC_5867spiritual al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași. După care a urmat prezentarea istoriei sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci ce are la bază găsirea unor bucăți din lemnul crucii de către Sfânta Elena, mama împăratului Constantin și câștigarea luptei romanilor împotriva perșilor pentru a recupera acele bucăți ce au fost trimise la Ierusalim. Apoi predica a pus accent pe iubirea infinită a lui Dumnezeu ce și-a trimis Fiul pentru răscumpărarea lumii. Lui Isus îi sunt pironite mâinile și picioarele pentru păcatele ce le-am înfăptuit cu acestea. Într-adevăr, crucea este salvarea omenirii , dar de cele mai multe ori este ascunsă de aproapele și se tinde a pierde lupta cu păcatul. La sfârșitul predicii comunitatea a fost invitată să mediteze la misterul Înălțării Sfintei Cruci  ce se refera la învierea lui Isus Cristos din morți și la înălțarea lui la Cer. La sfârșitul Sfintei Liturghii părintele paroh, Iosif Comorașu, a ținut să mulțumească tuturor celor  care au contribuit direct sau indirect la realizarea acestui minunat eveniment . Să-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru harurile ce le-a revărsat asupra noastră și pentru că a avut grijă ca aceasta sărbătoare sa decurgă frumos. Ne închinăm ție, Cristoase, și te binecuvântăm. Căci prin sfânta ta cruce ai răscumpărat lumea!

Andreea Bisoc

Pentru mai multe imagini de la acest eveniment, apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>