În perioada 23 iunie-5 iulie, în parohia „Sf. Cruce” Bacău s-a desfăşurat activitatea GREF la care au participat 170 de copii şi 16 animatori.

Povestea lui Pinocchio i-a ajutat pe participanţi să descopere valorile prieteniei, responsabilităţii, dar mai ales rolul conştiinţei şi al adevărului.

În prima zi de GREF fiecare grup s-a angajat să compună un imn reprezentativ pentru tema noastră: „Eu nu mint!”

Imnul cel mai votat a devenit imnul celor două săptămâni de activitate şi premiat pentru originalitate şi creativitate. De asemenea şi celelalte grupe au fost răsplătite pentru munca, efortul şi implicarea lor.

În fiecare zi copiii au fost întâmpinaţi de către animatori şi animaţi prin bansuri, scenetă şi rugăciunea de dimineaţa urmată de explicaţia formativă a Pr. Marius şi a sr. Silvia ca mai apoi, împărţiţi în grupuri, să aprofundeze diferite teme formative desprinse din capitolele de poveste, şi să-şi focalizeze energia în diferite jocuri, concursuri, surprize şi multe provocări.

Nelipsită a fost merinda care anul acesta chiar a purtat numele unui personaj din povestea lui Pinocchio: Figaro („biscuiţi demenţiali” care au plăcut atât de mult încât i-au inspirat pe copii să compună o piesă reprezentativă tip reclamă).

Într-una din zile copiii au avut ocazia să modeleze o ramă din pastă cu sare, pe care în următoarea săptămână au colorat-o după propriul gust.

O surpriză plăcută a fost ieşirea în parcul „Cancicov” unde spaţiul verde şi copacii umbroşi ne-au oferit posibilitatea să facem jocuri şi concursuri toată ziua.

Concursurile, surprizele, participările la Sf. Liturghie şi provocările din fiecare zi au fost punctate pentru ca în ultima zi de GREF primelor trei grupuri să li se acorde cupele GREF 2013.

Sf. Liturghie din ultima seară a încununat şi umplut inima copiilor, a animatorilor şi părinţilor prin participare şi implicare, cu mulţumire şi recunoştinţă pentru tot binele primit în cele două săptămâni cu ajutorul nelipsit al lui Dumnezeu, a organizatorilor şi a binefăcătorilor.

Spectacolul final a creionat în faţa părinţilor rezumatul muncii copiilor şi a animatorilor pe tot timpul GREF-ului. Povestea pusă în scenă şi bansurile fiecărui grup s-au contopit în aşa fel încât părinţii au rămas entuziasmaţi de talentele copiilor şi de frumuseţea lucrurilor învăţate cu ajutorul lui Pinocchio.

Copiii de la clasa a VIII au continuat serata, împreună cu animatorii, la oratoriu, într-o noapte albă.

Tot programul a fost bine organizat şi animat, iar tema a fost intenţionat aleasă datorită valorilor şi mesajelor pe care povestea le transmite.

Mulţumim surorilor de la „Maria Bambina” pentru implicare şi susţinere, pentru colaborare şi încrederea acordată.
Animatorii GREF 2013 din Parohia noastră au fost răsplătiţi pentru munca şi implicarea lor cu un campus de trei zile la Vatra Dornei în perioada 8-10 iulie însoţiţi de pr. Marius Adam şi sr. Silvia.

Prietenia şi atmosfera familială creată ne-a însoţit în toate aceste zile şi ne-au făcut să ne simţim cu adevărat bine.

Surprize minunate ne-au aşteptat la Vatra Dornei: casa unde am fost cazaţi, pârtia artificială, telescaunul, urcarea pe munte, hipodromul, piscina, mâncarea bună, programul…toate acestea au făcut ca cele trei zile să fie de neuitat.

Impresii:

Mara: Consider că acest GREF este de neuitat deoarece am avut ocazia să leg noi prietenii, să descopăr noi valori şi să-mi îndeplinesc un vis din copilăria mea: să călăresc.

Anca: Am petrecut zile frumoase de vară alături de animatorii de la GREF, am admirat peisaje specifice zonei, am cunoscut noi şi minunaţi copii, şi aş repeta experienţa la nesfârşit.

Monica: Am trăit experienţe unice pe care nu le voi uita împreună cu noile prietenii legate în aceste zile.

Alexandra: Mi-a plăcut acest campus pentru ca mi-a dat ocazia de a-i cunoaşte pe fiecare şi de a-i accepta aşa cum sunt.

Larisa: Cu siguranţă zilele petrecute la GREF vor fi memorabile deoarece am simţit cu adevarat bucuria alaturi de copii si de animatori, cu care am legat noi prietenii.

Olivia: Aceste zile vor fi de neuitat datorită tuturor lecţiilor învăţate si experienţelor pe care sper să le repet cât mai curând.

Narcis: Mi-a plăcut foarte mult acest campus deoarece am avut ocazia de a sta împreuna cu prieteni şi am reuşit să mulg o vacă.

Robi: Zilele petrecute în compania animatorilor mi-au fost de un real ajutor, alături de ei am înţeles cu adevărat ce înseamnă spiritul de echipă. Experienţa GREF m-a ajutat în formarea mea ca persoană.

Amy: Am profitat din plin de cele trei zile de campus petrecute la Vatra Dornei pentru a căpăta noi valori, pentru a descoperi noi calităţi şi noi prieteni. Experienţa pe care sigur nu o voi uita a fost atunci când eu şi Puiu (căluţul pe care am călărit) am devenit măcar pentru un scurt timp unul şi acelaşi lucru, astfel echitaţia a devenit un sport special pentru mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>