Acțiunea Catolică, în slujba Ta mereu!

Astăzi, 10 decembrie, membrii Acțiunii Catolice din comunitatea noastră au depus adeziunea pentru a arăta că vor să-L slujească pe Dumnezeu în continuare și că sunt mereu în slujba Sa, în semn al dorinței lor de angajare ca laici pe drumul sfințeniei.

DSC_0510

Tema noului an asociativ, 2017-2018, este „Acțiunea Catolică – dar și misiune pentru

TINE(ri)”, și motto-ul: „Vei merge la toți cei la care te voi trimite” (Ieremia 1,7).

Membrii, atât copii, cât și tineri, se întâlnesc săptămânal în curtea parohiei și se bucură de timpul petrecut împreună, prin diferite activități și jocuri interactive. Am întrebat ce înseamnă această organizație pentru ei, iar fraza ce s-a regăsit în răspunsul fiecăruia a fost: ,,AC e bucurie! Nu este doar o întâlnire săptămânală cu ceilalți tineri, este o oră veselă în care discutăm, ne rugăm și ne jucăm împreună. Aici mi-am făcut prieteni care acum îmi sunt ca niște frați. Ne ajutăm reciproc la nevoie și ne respectăm. Ca o adevărată familie. Asta este. Acțiunea Catolică este familia mea.”

Pentru a întâmpina noul an asociativ, ei s-au întâlnit sâmbătă la ziua de reculegere. Această zi a început prin recitarea Sf. Rozariu, pentru a-L chema pe Isus între ei și a-I mulțumi pentru tot ce a făcut spre binele lor. Au continuat cu o cateheză, ce s-a derulat sub forma unui joc. Coordonați de Pr. Laurențiu, asistentul spiritual din comunitatea noastră, au descoperit care este ‚,Drumul vieții’’. Ei acum știu ce se va întâmpla cu viața, familia, prietenii și credința pe tot parcursul vieții: începând cu primele zile și până la ultimele.

Duminică, la Lliturghia dedicată lor, membrii Acțiunii au pășit cu pași mici, dar încrezători, spre altar, ca să primească nou-sfințitele cravate, simbol al fidelității, disponibilității și încrederii de care au dat dovadă. Motto-ul care îi susține în misiunea lor este: rugăciunea, acțiunea și sacrificiul.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru binecuvântarea sa și că ne-a ajutat în toate acțiunile noastre, ferindu-ne de incidente neplăcute.

Mulțumim de asemenea părintelui Laurențiu, pentru bunătatea și răbdarea sa, dar mai ales pentru că ne susține și ne sprijină în orice situație.

Și nu în ultimul rând, mulțumiri adresate președintelui Acțiunii Catolice din parohia noastră, Denis Bordaș, pentru coordonarea într-o bună manieră a tuturor membrilor și pentru devotamentul său pe parcursul anilor asociativi.

 

Suntem o familie cu tine, o, Doamne,

 Acțiunea Catolică e în slujba Ta mereu!

Cristina Comorașu

Pentru mai multe imagini de la acest eveniment, apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>