Corul mare la concert

 

Muzica este o expresie a bogăţiei omului, omul căruia Dumnezeu i-a scris o partitură specială care devine armonie de cor împreună cu alte voci. Muzica este capabilă să îmbine „frumosul” cu „adevărul”. Prin această artă inimile noastre se pot înălţa până la Dumnezeu.
Atunci când inima omului e îndrăgostită de Dumnezeu, singur cuvântul pare sărac şi insuficient de aceea cere ajutorul muzicii ca să poată să exprime imnurile, cererile, recunoştinţa, încrederea, dragostea…
Şi Corul Mare din Parohia noastră şi-a exprimat simţămintele iubirii faţă de Dumnezeu în sunet de muzică armonioasă. Concertul de duminică 21 Noiembrie 2010 a fost ocazia prin care fiecare a dat ce avea mai bun din el.
Domnul dascăl, Emi, seri la rândul, gesticula ritmul la repetiţiile numeroase care ocupau ore în şir pentru ca melodiile să fie cât mai desăvârşite şi vocile cât mai armonioase. E de apreciat generozitatea şi disponibilitatea cu care coriştii noştri s-au angajat, plini de entuziasm şi bucurie să atingă performanţele unor cântece noi şi deloc uşoare.
Felicitări tuturor participanţilor pentru frumuseţea cântărilor. Pe drept, credem ceea ce Sf. Augustin spunea: „Cântecul este specific celui care iubeşte”, iar noi mai ştim că cine cântă se roagă de două ori.
Mulţumim corului pentru curajul de a fi reprezentat întreaga parohie la minunatul concert, Biancăi Procopie, solista noastră, care a surprins şi uimit prin frumuseţe şi căldura vocii şi, nu în ultimul rând, domnului dascal Emi pentru perseverenţa şi răbdarea cu care a ştiut să „şlefuiască” fiecare talent din faţa lui!
Felicitări!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>