images1Printre lucrurile frumoase pe care le poate avea o parohie se numără și corul bisericii. Există dascăli care au o mare preocupare pentru a avea persoane în jurul lor cu care să cânte la liturghie. Inima lor e plină de bucurie când se găsesc persoane binevoitoare care să participe la repetiții pentru a forma un cor cât mai bun. Poate mulți credincioși nu-și dau seama cât de importantă e participarea lor la susținerea unui cor al bisericii. Cât de frumoase sunt liturghiile unde oamenii cântă cu bucurie lui Dumnezeu! Într-o lume din ce în ce mai egoistă e un adevărat miracol să găsești persoane care sunt capabile să se unească pentru a forma un cor pe voci. E un adevărat miracol ca un cor să dureze peste ani și nimic să nu-l dărâme. E dureros când apar disensiuni într-un cor și el se destramă. Ce frumos e când persoanele din cor știu să treacă peste anumite dificultăți și nu renunță la unitatea corului orice ar fi.

Există diferite motivații pentru a cânta. Unii cântă pentru a-și etala propriul dar și a primi laudă din partea oamenilor. Alții cântă din plăcere pentru a simți frumusețea armoniei muzicale. Și alții cântă pentru a-l preamări pe Dumnezeu. Dacă la baza motivației noastre stă preamărirea lui Dumnezeu atunci ar trebui ca să dorim să facem parte dintr-un cor al bisericii și să facem orice sacrificiu pentru ca acel cor să nu se destrame niciodată.

Pr. Eugen Budău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>