Campusul tinerilor Poiana Negrii – Vatra Dornei 24 – 27 iulie 2013

După încă un an de învăţat sau de lucru, plin de stres, oboseală, tinerii, coordonaţi de părintele Lucian Adam, au organizat un campus de 3 zile în Poiana Negri, Vatra Dornei. Plecarea, miercuri dimineata, a fost precedată de Sfânta Liturghie la ora 6:45 în biserica noastră, pentru a-l ruga pe Dumnezeu ca acest campus să fie de neuitat.

Drumul de 5 ore a fost întrerupt de mici opriri pentru masă si poze, admirând peisajul montan unic. Oboseala de pe traseu nu ne-a umbrit entuziasmul si nerăbdarea atunci când am intrat în Vatra Dornei. Drumul ne-a dat bătăi de cap, însă, într-un final, am ajuns la destinaţia noastră, adică la pensiunea „Miruna”, o vilă cu 2 etaje si mansardă. Acomodandu-ne cu locatia, ne-am bucurat de o vreme însorită şi de prezenţa părintelui paroh pentru o seară în care muzica însoţea pregătirea grătarului, bancurile şi alte jocuri.

A doua zi ne-am trezit de dimineaţă, am luat micul dejun si ne-am pregătit pentru o drumeţie. Am pornit spre Schitul 12 Apostoli, urcând o parte din traseu pe jos, savurând aerul de munte proaspăt. Am fost întâmpinaţi acolo de unul din cei trei preoti responsabili cu schitul, acesta prezentându-ne o scurtă istorie a locului, iar după câteva poze ca amintire, am plecat încărcaţi de bună dispoziţie. Spre seară am vizitat oraşul Vatra Dornei, participând la Sfanta Liturghie în biserica „Schimbarea la faţă a lui Isus”, iar cina am luat-o la o pizzerie. Distracţia nu s-a terminat odată cu ajungerea la pensiune, ci a continuat până târziu cu remi, table, muzică şi dans.

A treia zi a avut un program mai lejer, bucurându-ne de locaţie şi vilă, dar pregătind mai ales focul de tabără şi surprizele din acea seară. Am dorit să ne asigurăm că părintele Lucian îşi va aduce aminte de acest ultim campus împreună.  Dată fiind transferarea sa şi a părintelui Marius în alte parohii , i-am compus un cantecel, le-am preparat un tort delicios si am petrecut momente de neuitat în jurul focului de tabără . Însoţiţi de pr. Laurenţiu Dăncuţă, pr. Cristinel Gal şi pr. Sergiu-Alin Pal, am petrecut până dimineaţă cu muzică şi karaoke, cu zâmbete pe buze, dar cu melancolie în suflete.

A patra zi de dimineata imediat ce ne-am trezit, ne-am făcut bagajele. Încântaţi de această experienţă, ne-am luat la revedere de la pensiune, foişor, munţi şi întregul oraş Vatra Dornei. Drumul înapoi spre casă a fost marcat de oboseală, căldură, dar nimic nu a contat, deoarece inimile noastre erau pline de bucurie, de multumire faţă de părintele Lucian care a fost alături de noi în tot acest timp, faţă de ceilalţi preoti care ne-au însoţit si nu în ultimul rând, faţă de Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>